Zambet perfect in numai o ora!

Zambet perfect in numai o ora!

Zambet perfect in numai o ora!

Zambet perfect in numai o ora!

Cum obtii un zambet perfect in numai o ora?

Ce trebuie sa stii despre CAD/CAM?

Tehnologia  CAD / CAM (CAD = „computer-aided design” si CAM = „computer-aided manufacturing”) este un domeniu ce isi propune imbunatatirea proiectarii si crearii restaurarilor dentare, in special a lucrarilor dentare fixe, inclusiv coroane, inlay-uri și onlay-uri, punți dentare fixe, restaurări pe implant dentar. CAD / CAM completează tehnologiile anterioare, sporind confortul sau simplitatea proceselor de proiectare, creare și inserție. Unul dintre scopuri este reducerea costului unitar si efectuarea de restaurari  la preturi accesibile si nu in ultimul rand, intr-un timp foarte scurt. CAD / CAM este una dintre tehnologiile de laborator dentare foarte competente, de ultima ora.

Stomatologia CAD / CAM utilizează procese substractive (cum ar fi frezarea CNC) și procese adiționale (cum ar fi imprimarea 3D) pentru a produce rezultate concrete pornind de la modele 3D.

Cand sunt folosite Inlay-urile si Onlay-urile?

Atunci cand o distructie a dintelui nu este grava, cand un dinte este prea deteriorat pentru a se realiza o obturatie  simpla din compozit (plomba), dar nu suficient de deteriorat pentru justificarea unei coroane dentare, se recurge la aceste proceduri.  Aceste proceduri ajuta la pastrarea intr-un procent mai mare a substantei dentare, ceea ce nu se intampla in cazul unei coroane dentare, pentru ca atunci este necesara slefuirea dintelui.

Pe langa o estetica deosebita, aceste inlay-uri/onlay-uri au o fidelitate foarte mare,fiind realizate pe calculator, se elimina erorile date de mana omului.

Timpul pentru prepararea unei astfel de piese protetice,este de doar o ora, pacientii fiind foarte incantati de acest aspect, pentru ca, pentru fiecare dintre noi timpul este foarte pretios.

Materialele din care pot fi realizate pot fi: ceramica, materiale compozite cu particule de ceramica, ziconiu, acrilat in cazul unor lucrari protetice cu caracter provizoriu . Cel mai utilizat este ceramica.

  • Inlay-urile si onlay-urile din portelan (sau ceramica)sunt de preferat cand estetica este prioritara
  • Inlay-urile si onlay-urile din compozitse recomanda pacientilor cu bruxism (scrasnirea necontrolata a dintilor) sau care prezinta alte tulburari ocluzale .

Modalitatea de realizare

In general, pentru inlay si onlay este nevoie doar de o sedinta, de o ora. In cadrul acestei sedinte se pregateste cavitatea, prin indepartarea tesuturilor dentare afectate de carie. Se ia o amprenta optica a dintelui preparat, toate informatiile trecute de catre medic in calculator (forma dintelui,limitele preparatiei) sunt transmise aparatului pentru frezare(CAD).

Dupa frezare(10-15 minute) piesa protetica este gata pentru a fi cimentata adeziv.

Beneficii ale inlay-urilor si onlay-urilor

  • Durata de viata a inlay-urilor si onlay-urilor este foarte mare
  • Pastreaza mult din structura initiala a dintelui
  • Suprafata dintelui este intarita pana la 75%
  • Risc scazut de aparitie a unor carii secundare
  • Estetica foarte mare
  • Adapatare marginala perfecta
  • Timp scurt de lucru, o singura sedinta fiind suficienta

Write a Comment

Locul în care te simți nu doar pacient răsfățat ci o persoana respectata tratata cu mult profesionism , promptitudine și multa empatie.

Violeta Costea
Violeta Costea

O echipă de profesionisti!

Madalina Vaduva
Madalina Vaduva

They really give your smile back 🙂

Dan Carbunaru
Dan Carbunaru
Descopera Cardurile Thankyou - Smilemed
Descopera Cardurile Thankyou - Smilemed