Scrasnitul din dinti

Scrasnitul din dinti

Scrasnitul din dinti

Stransul din dinti sau scrasnitul dintilor ocazional pot fi normale si nu deranjeaza. Insa atunci cand sunt activitati facute in mod regulat, acestea pot crea probleme grave la nivelul sanatatii orale. Scrasnitul din dinti poate avea cauze variate, dar cele mai des intalnite sunt: stresul, diverse conditii medicale sau dinti lipsa/strambi.

Scrasnitul apare in timpul somnului, astfel incat este dificil pentru persoana afectata sa isi dea seama singur daca sufera de aceste probleme sau de afectiunea numita BRUXISM. Semnele frecvent intalnite includ maxilar dureros, dureri de cap constante, iar partenerul de somn poate adesea auzi scrasnitul cand se intampla, in timpul noptii. Si dentistul tau se poate uita dupa diverse semne, cum ar fi modificari sau anomalii la nivelul dintilor si sensibilitatea maxilarului.

“ Un tratament pentru bruxism eficient implica si o dieta echilibrata, o reorganizare a orelor de lucru, de somn, eliminarea factorilor de stres din viata de zi cu zi si o terapie psihologica.”

Bruxismul sever poate duce la dinti rupti, poate afecta coroanele, implanturile, puntile si pot fi necesare lucrari dentare complexe. Aceasta afectiune poate sa iti afecteze maxilarul, sa iti schimbe forma fetei si poate duce la pierderea auzului.

Sursa: www.sleep.org

Nu uita cat de important este sa ai grija de sanatatea ta dentara!

Poti preveni foarte multe probleme sau le poti identifica din timp (rezultand un tratament mai usor, mai eficient) cu ajutorul medicului dentist, la consultul periodic! Este esential sa gasesti o echipa de medici dentisti prietenosi, primitori, un cabinet intim, dotat modern, unde gasesti integrate toate serviciile de care ai nevoie si unde revii mereu cu placere! Datorita programelor noastre de fidelitate si a serviciilor integrate, realizate de medici specialisti, clinica stomatologica Smilemed ramane prima alegere in randul pacientilor nostri!

Programeaza-te astazi la un consult!

031 005 0883

Strada Doctor Joseph Lister 15, București

Dr. AURA CAIZER

MEDIC SPECIALIST PROTETICA DENTARA

DR. MIHAELA RADULESCU

MEDIC STOMATOLOG SPECIALIST CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALA

DR. IONUT MUSAT
DR. IONUT MUSAT
Medic Stomatolog

MEDIC STOMATOLOG

DR. ANDREEA ALBU
DR. ANDREEA ALBU
MEDIC STOMATOLOG

MEDIC STOMATOLOG

Dr. ANDREEA BEDREAGA

MEDIC STOMATOLOG CLINICA SMILEMED

DR. SILVIA CAPLAT

MEDIC STOMATOLOG

DR. MARIANA CARAMIDA

MEDIC PRIMAR PARODONTOLOG

DR. RALUCA CARNU

MEDIC STOMATOLOG

DR. LUCIAN CHIRILA

Medic Specialist Chirurgie BMF

Write a Comment

Locul în care te simți nu doar pacient răsfățat ci o persoana respectata tratata cu mult profesionism , promptitudine și multa empatie.

Violeta Costea
Violeta Costea

O echipă de profesionisti!

Madalina Vaduva
Madalina Vaduva

They really give your smile back 🙂

Dan Carbunaru
Dan Carbunaru
Descopera Cardurile Thankyou - Smilemed
Descopera Cardurile Thankyou - Smilemed