Pregatirea si obturarea cavitatilor de Cls. III a compozit foto

Pregatirea si obturarea cavitatilor de Cls. III a compozit foto

Pret pregatirea si obturarea cavitatilor de Cls. III a compozit foto

Ce este o obturatie? Obturatia este cunoscuta si sub numele de plomba. Daca te intrebi cat dureaza o plomba dentara sau cat tine o plomba dentara, aceasta poate avea o durata de viata variabila. Totul depinde de tehnica folosita dar si de materialul plombei dentare. Plombele nu sunt permanente si se pot uza in timp. Este recomandat sa mergi periodic la dentist pentru ca medicul sa verifice plombele si sa le inlocuiasca inainte sa apara probleme.
frica de dentist poate fi invinsa
Plombarea sau obturatia - cat costa o plomba? - Smilemed - Clinica Stomatologica

Top 4 cele mai bune materiale folosite de dentisti la obturatii sau plombe!

Obturatiile din aur: sunt confectionate pe comanda in laborator si apoi cimentate pe dinte. Inlay-urile din aur sunt bine tolerate de tesutul gingival si pot rezista peste 20 de ani. Din aceste considerente, multi medici dentisti considera aurul drept cel mai bun material de obturatie.
Obturatiile din amalgam (argint): sunt rezistente la uzura si relativ ieftine. Dar, datorita culorii inchise, sunt inestetice comparativ cu lucrarile din portelan sau compozit.
Rasinile compozite: pot fi alese in culoarea dintelui, de aceea sunt utilizate in locurile unde se prefera un aspect natural, estetic.
Obturatiile din portelan: se cimenteaza de dinte. Acestea pot fi alese in functie de nuanta dintelui si rezista la patare. O reconstructie din portelan acopera cea mai mare parte a dintelui.
DR. ANDREEA ALBU
DR. ANDREEA ALBU
MEDIC STOMATOLOG

MEDIC STOMATOLOG

Dr. ANDREEA BEDREAGA

MEDIC STOMATOLOG CLINICA SMILEMED

DR. RALUCA CARNU

MEDIC STOMATOLOG

DR. IONUT FLOREA

MEDIC STOMATOLOG