Detartraj Bucuresti pret. Servicii detartraj – ce este, cand se face si cum ajuta?

Detartraj Bucuresti pret. Servicii detartraj – ce este, cand se face si cum ajuta?

Echipa de 12 Stomatologi

Peste 22 Ani de Experienta

Tehnologie de Inalt Nivel

Pana la 25% Discount De Loialitate

Modalitati de plata flexibile

Intrebari frecvente despre Detartraj. Detartraj – ce este, cand se face si cum ajuta?

01. Ce este detartrajul și de ce este necesar?
Detartrajul este tratamentul prin care suprafețele dinților sunt curățate profesional de depunerile de tartru. Detartrajul este termenul general cunoscut și folosit când ne referim la tratamentele de curățare a dinților însă din punct de vedere terapeutic detartrajul este doar unul dintre pașii care fac parte din procedura de igienizare profesională, in sine acesta îndepărtează tartru dar pentru că pe suprafețele dentare sunt depuneri nu doar de tartru ci și o peliculă de microbi sau resturi alimentare moi, procedura de igienizare cuprinde în general, în afară de detartraj și airflow (curățarea prin aer-abraziune) și periajul profesional.
02. Cum se efectuează detartrajul?
Detartrajul se efetuează cu ajutorul unui aparat care folosește ca principiu de functionare ultrasunetele, și printr-un capăt al aparatului care folosește un vârf foarte fin prin care se produc mici vibrații pe suprafața dintelui pe care sunt depuneri dure și astfel bucățile de tartru se vor sparge ușor și îndepărta de pe dinte.
03. Este detartrajul dureros?
Detartrajul în sine, pe dinții sănătoși sau tratați corespunzător nu este o procedură dureroasă. Și asta pentru că este o curățare de suprafața a dinților, fără să fie invazivă, fără să distrugă suprafața dentară. Micro-vibrațiile pe care aparatul cu ultrasunete le produce pe suprafața dentară sunt suficient de puternice cât să spargă suprafața tartrului dar niciodată atât de puternice încât să degradeze suprafața dinților. Mai mult, intensitatea acestor vibrații este reglabilă în funcție de cantitatea și duritarea tartrului depus iar aparatele sofisticate de detartraj permit și o ajustare a temperaturii apei care se folosește pentru a spăla depunerile ce rezultă în timpul procedurii, fapt care crește comfortul pacienților . Sunt cazuri în care din cauza prezenței cariilor, a retracțiilor gingivale ce duc la expunerea suprafeței rădăcinilor dentare sau în cazul unui smalț subțire sau demineralizat, procedura de detartraj să dea un discomfort pacienților însă aparatele ne permit o ajustare în funcție de sensibiltiatea fiecărui pacient. Sunt rare cazurile în care detartrajele necesită anestezie dar aceasta este o opțiune la îndemână în cazul în care discomfortul nu este altfel gestionabil.
04. Este necesară anestezia pentru detartraj?
De regula detartrajul se efectueaza fara anestezie insa in cazul in care pacientul simte un discofort accentuat in timpul interventiei se poate opta pentru anestezie. Asa cum am mentionat si in intrebarea anterioara, sunt foarte rare cazurile în care detartrajele necesită anestezie dar aceasta este o opțiune la îndemână în cazul în care discomfortul nu este altfel gestionabil.
05. Cât de des ar trebui să fac detartraj?
Generic detartrajele se recomandă să fie efectuate o dată la 6 luni,insă intervalul dintre acestea depinde de eficiența curățării zilnice acasă prin periaj dentar și folosirea produselor de curățare interdentară: cu cât suntem mai riguroși acasă la curățare cu atât depunerile de tartru de pe suprafața dentară sunt în cantitate mai mică sau procesul este mai lent, astfel că perioada dintre detartraje poate crește pănă la 9 sau 12 luni. Sunt și cazuri în care, din diferite motive, perfomanța acasă la curățare nu este satisfăcătoare, sau situații în care pacienții prezintă o vulnerabilitate mai mare pentru dezvoltarea cariilor sau a inflamației gingivale, și astfel igienizările profesionale care includ detartrajul trebuie efectuate la intervale mai scurte de 4 sau chiar 3 luni.
06. Care sunt beneficiile detartrajului pentru sănătatea orală și generală?
Având în vedere că detartrajul este parte din igienizarea profesională prin care sunt îndepărtare de pe suprafața dentară depunerile de tartru, microbi, resturi alimentare care sunt reprezintă cauza cariilor dentare și a inflamației gingivale, acesta devine procedura esențială de prevenire a problemelor de sănătate orală principale. În lipsa curățărilor profesionale cu regularitate, riscul de dezvoltare a cariilor dentare și a bolii parodontale crește foarte mult. O dată cu îndepărtarea tartrului prin detartraj sunt îndepărtați și microbii care în cantitate mare duce la infecții cu risc de extindere la nivelul capului și gâtului sau bacterii care induc o inflamație parodontală ce poate complica anumite boli precum diabetul, hipertensiune arterială sau evoluția unei sarcini.
07. Doare detartrajul?
Efectuat corect și în condițiile normale, detartrajul nu are riscuri sau efecte secundare. E adevărat că la o anumită categorie de pacienți cu probleme grave de sănătate generală detartrajul trebuie efectuat cu precauții și în condiții speciale, dar aceste cazuri sunt rare.
08. Cum pot să-mi pregătesc dinții pentru detartraj?
Prin curățarea atentă acasă a tuturor suprafețelor dentare, atât prin periaj dentar cât și cu ajutorul produselor pentru curățarea dintre dinți, precum ața dentară, periuțele interdentare sau dușul bucal.
09. Care sunt pașii de urmat după detartraj pentru a menține sănătatea orală?
După detartraj se recomandă pentru câteva ore evitarea alimentelor închise la culoare (precum cafeaua, vinul roșu, ciocolata, fructele de pădure) pentru a evita pigmentarea rapidă a dinților. În unele cazuri după detartraj poate persista o ușoară sensibilitate la alimentele reci pentru aproximativ 2 zile. Iar pentru întreținerea rezultatului pe termen lung se recomandă o curățare cu atenție acasă, de 2 ori pe zi, cu periuța și pastă de dinți adecvate necesităților fiecărui pacient în parte, precum și produsele de igienizare interdentară, cu menținea ca cea mai riguroară curățare trebuie să fie cea de seară.
10. Care este costul detartrajului și este acoperit de asigurarea medicală?
Costul detartrajului variază între 380 și 500 RON în funcție de gradul profesional și specialitatea medicului care îl efectuează. Decontarea prin asigurarea de sănătate de stat se realizează doar în cazul cabinetelor care au contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, în limita plafonului lunar și doar cu posibilitatea decontării unui singur detartraj într-un an.
11. Ce se întâmplă dacă nu fac detartrajul?
Neglijarea detartrajului si a igienei orale regulate poate duce la probleme serioase de sanatate orala si generala, cum ar fi boli parodontale, infectii bucale, carii dentare, probleme cosmetice. Detartrajul este esential pentru indepartarea tartrului, bacteriilor si a altor depuneri nedorite de pe dinti si gingii, contribuind astfel la mentinerea unei sanatati orale optime si la prevenirea complicatiilor ulterioare.
12. Cum pot efectua o programare pentru detartraj?
Puteti sa va programati la cabinet stomatologic  Smilemed prin email office@smilemed.ro, pe Whatsapp la numarul de telefon 0727 772 298, telefonic la numerele 0727 772 298/ 0310.051.908 sau direct pe website prin formularul de programari. Va rugam sa specificati procedura pentru care efectuati programarea. Ne puteti oricand adresa intrebari suplimentare la efectuarea programarii, va stam negresit la dispozitie!
Despre Cabinetele Stomatologice Smilemed - Cotroceni

Detartraj profesional pentru un zâmbet strălucitor!

Cabinetul nostru stomatologic este echipat cu tehnologie de ultimă generație, ceea ce înseamnă că procedura de detartraj va fi mai precisă și mai confortabilă pentru tine. De ce sa alegi serviciul Detartraj Bucuresti, la cabinetul stomatologic Smilemed?
Cabinetul nostru stomatologic este echipat cu tehnologie de ultimă generație, ceea ce înseamnă că procedura de detartraj va fi mai precisă și mai confortabilă pentru tine.
La Smilemed, suntem conștienți că fiecare pacient este unic. Vom crea un plan de tratament personalizat pentru a îndeplini nevoile și obiectivele tale specifice.
Cabinetul nostru stomatologic este conceput pentru a oferi un mediu relaxant și confortabil, astfel încât să te simți cât mai bine în timpul tratamentului.
Cabinet stomatologic București are o reputație solidă în furnizarea serviciilor stomatologice de înaltă calitate și se bucură de încrederea pacienților săi.

Detartraj de înaltă calitate, rezultate garantate!

"Tartrul dentar este adesea asociat cu diverse probleme parodontale, precum gingivita sau boala parodontala. Aceste depozite minerale pe suprafata dintilor pot cauza inflamatii ale gingiilor, sangerari si, in timp, pot duce la pierderea progresiva a tesutului de sustinere a dintilor. De aceea, controlul periodic si preventia sunt cruciale in mentinerea sanatatii orale.

Recomand pacientilor mei sa efectueze regulat consultatii de igienizare dentara si sa respecte un program de detartraj, astfel incat sa previna acumularea excesiva de tartru. De asemenea, incurajez o igiena orala riguroasa, care sa includa periajul corect al dintilor si folosirea atei dentare, pentru a mentine sanatatea gingiilor si a preveni aparitia complicatiilor parodontale.

Preventia joaca un rol esential in prevenirea aparitiei problemelor dentare si parodontale, iar constientizarea pacientilor cu privire la importanta mentinerii unei igiene orale corespunzatoare este esentiala pentru o buna stare de sanatate. Prin urmare, un control periodic la medicul dentist si o igiena orala corecta reprezinta cheia mentinerii unui zambet sanatos si stralucitor." ne sfatuieste doctor parodontolog Mariana Caramida. Ce include serviciul nostru de detartraj:

Îndepărtarea plăcii dentare și a tartrului.
Curățarea profundă a dinților și a gingiilor.
Protejarea sănătății cavității bucale.
DR. MARIANA CARAMIDA MEDIC SPECIALIST PARADONTOLOG

Servicii cabinet stomatologic Bucuresti

Iti oferim solutii de tratament fara durere si cu eficienta pe termen lung. Totul pentru sanatatea ta dentara! La Smilemed, locul unde punem intotdeauna PACIENTII in centrul atentiei noastre!

Nu uita de consultul peridic, pentru a-ti mentine sanatatea dentara! Programari

12+Medici Stomatolog. La Smilemed, ne mandrim cu medicii nostri!

cardul-smilemed

Discount-uri de pana la 25%!

Cardurile de fidelitate Smilemed transforma tot procesul de programare intr-unul foarte simplu si convenabil ca pret! Programeaza-te la detartraj dentar si devino pacientul nostru fidel, primesti discount-uri speciale!

Vrei preturi excelente la cabinet stomatologic Bucuresti? Afla mai multe

Programeaza-te la cabinet acum!

Te asteptam cu mare drag la programare! Medicii nostri dentist sunt dedicati sa iti ofere grija, atentie, lucrari dentare eficiente, rapide si fara durere! Doar la Smilemed!

  Vrei o
  programare?

  Alege sa te programezi online, rapid, usor, fara nici o problema!
  Numar telefon mobil

  0727 772 298

  Suna-ne sau da-ne un mesaj pe Whatsapp pentru o programare rapida!