Cum te pregatesti pentru implantul dentar?

Cum te pregatesti pentru implantul dentar?

Cum te pregatesti pentru implantul dentar?

Cum te pregatesti pentru implantul dentar?

Când medicul stomatolog recomandă implantul dentar, prima reacție este una de refuz. Teama de operație și lipsa de informare sunt două dintre motivele din cauza cărora pacienții nu sunt de acord cu implantul dentar și ratează șansa de a avea o dantură perfectă!

Iată câteva sfaturi de la medicii stomatologi despre cum să te pregătești fizic și emoțional pentru implant. Din fericire, o mulțime de anxietăți care vin odată cu decizia de a face un implant dentar, pot fi atenuate prin informare despre pregătirea și recuperarea după intervenție.

Este invazivă procedura de implant dentar?

Deși gândul de a introduce implanturi poate părea intimidant, această intervenție chirurgicală nu este atât de invazivă cum pare. Cele mai frecvente probleme post operatorii cu care se confruntă pacienții sunt durerea, edemul și sângerarea – toate acestea putând fi gestionate cu ajutorul medicației potrivite și odihnei adecvate.

Cât de tare doare?

Durerea este, de obicei, ușoară până la moderată, în funcție de tipul de intervenție chirurgicală și de tehnica utilizată. Pacienții au niveluri diferite de toleranță, dar majoritatea declară dureri notate cu 4 sau mai puțin pe o scară de la 1 la 10.

Cum poate fi atenuată durerea?

Medicamentele antialgice sau antiinflamatoare pot rezolva orice disconfort.

 Cum se gestionează edemul și sângerarea?

În primele zile, pacienții se vor confrunta cu edem, care poate fi redus prin aplicarea compreselor locale reci. Sângerarea este un alt efect secundar al implantului, dar este, de obicei, ușoară și dispare în 12-24 de ore după intervenția chirurgicală. În acest timp, evitați alimentele dure sau picante pentru a minimiza disconfortul.

Cum ne pregătim pentru intervenția chirurgicală?

  • Consumați alimente mai moi cum ar fi paste, piureuri și supe. În primele zile după operație, gingiile pot fi sensibile și este posibil să nu puteți mesteca alimente mai dure.
  • Nu mâncați cu 4-6 ore înainte de intervenția chirurgicală, dacă vi se administrează sedare.
  • Faceți o vizită medicului înainte de intervenție și aflați toate informațiile referitoare la medicamentele și regimul post operator.
  • Întrerupeți tratamentul cu aspirină, uleiuri de pește omega-3 și vitamina C înaintea intervenției. Încă o dată, informați medicul dentist că luați aceste medicamente și că urmați instrucțiunile specifice.

Recomandări după implantul dentar!

  • Amânați mersul la sală. Evitați exercițiile fizice intense și aveți grijă de organism până acesta se recuperează complet.
  • În cazul în care ați ales ca intervenția chirurgicală să se facă beneficiind de sedare venoasă după intervenție veți pleca însoțit și nu veți conduce autoturismul.
  • Reveniți la controlul postoperator la ziua și ora stabilită de medic.
  • Reveniți peste 10 zile sau când vă indica medicul pentru suprimarea firelor de sutură.

Write a Comment