Cum sa ai grija corect de gingiile tale

Cum sa ai grija corect de gingiile tale

Cum sa ai grija corect de gingiile tale

Cum sa ai grija corect de gingiile tale

Cand vine vorba despre sanatatea dentara sau orala, nu trebuie luata in considerare doar ideea unui zambet stralucitor sau a dintilor drepti si albi. Nu poti uita sub nici o forma de gingiile tale! Chiar daca nu ai nici o carie si ai cei mai albi dinti din oras, aceste lucruri nu inseamna ca esti imun la boala parodontala care afecteaza structurile de sustinere ale dintelui (osul si gingia). Aceasta este de obicei fara durere, nu se manifesta vizibil si ani de zile poti trai cu impresia ca nu se intampla absolut nimic rau cu gingiile tale.

Boala gingiilor incepe in momentul in care tartrul se aduna sub si de-a lungul liniei gingiilor. Tartrul este o pelicula lipicioasa, o substanta care este plina de bacterii periculoase. Poate cauza infectii ale gingiilor sau oaselor, ducand la caderea alarmanta a dintilor.

“ Avem competenta practica, pregatirea teoretica si experienta dobandita in clinici universitare pentru a conduce un tratament complet si complex de stomatologie, parodontologie si chirurgie oro-maxilo-faciala” medicii stomatologi specialisti, din cadrul cabinetelor Smilemed!

Exact cum mentionam si mai sus, in timp, daca nu te ocupi cu atentie de sanatea ta orala si nu faci un obicei din a vizita medicul dentist bianual, poti dezvolta parodontoza, o forma foarte grava si avansata a bolii gingiilor. Parodontoza afecteaza oasele care iti tin la locul lor dintii. Lasata netratata, aceasta iti poate distruge gingiile, oasele si tesutul care conecteaza dintii.

Sursa: www.healthline.com

.

Write a Comment