Ce trebuie sa stii despre tratamentul ortodontic la adulti ?

Ce trebuie sa stii despre tratamentul ortodontic la adulti ?

Ce trebuie sa stii despre tratamentul ortodontic la adulti ?

Ce trebuie sa stii despre tratamentul ortodontic la adulti ?

Tratament ortodontic la adulti – Vrei un zambet perfect? Atunci trebuie sa stii ca aparatul ortodontic poate rezolva malpoziţiile dentare (dinţi rotaţi, înclinaţi), spaţiile interdentare mărite, relaţiile anormale de ocluzie. Dinții înghesuiți sunt dificil de curățat, ceea ce contribuie la apariția cariilor și a afecțiunilor parodontale.

Aparatele ortodontice fixe utilizează bracketuri mici ce se amplasează pe suprafaţa frontală sau linguală a dintelui, confecţionate din metal sau ceramică. Bracketurile sunt cimentate pe suprafaţa dintelui cu material adeziv. Arcurile ortodontice se amplasează în interiorul bracketurilor şi sunt confecţionate din aliaj de nichel-titan termoactiv, care se poate încălzi datorită temperaturii din cavitatea bucală. Acest fapt care va permite aplicarea constantă de presiune asupra dinţilor şi ajustarea arcurilor de sârmă la cabinetul medicului ortodont.

Medicul ortodont va indica ce tipuri de alimente trebuie evitate, datorită potenţialului lor de a dezlipi bracketurile sau de a deteriora sârmele. Alimentele dure precum nucile, floricelele de porumb, bomboanele şi guma de mestecat trebuie evitate pe perioada purtării aparatului dentar.

Purtătorii de aparat dentar trebuie să aibă o alimentaţie echilibrată şi să limiteze consumul de zaharuri şi produse lipicioase între mesele principale.

Medicul ortodont adaptează şi ajustează aparatul la fiecare 4-6 săptămâni, până la obţinerea rezultatelor dorite.

După îndepărtarea aparatului ortodontic fix, pacientului i se aplica dispozitivele de  contenţie pe suprafaţa internă a dinţilor, pentru menţinerea rezultatelor obţinute.

O alternativă nouă la aparatele ortodontice este sistemul Invisalign, care utilizează dispozitive transparente mobile ce se poartă în timpul zilei şi al nopţii pentru a ajuta la deplasarea dinţilor în aliniamentul corect.  Acestea se pot scoate în momentul consumului de alimente, al periajului sau utilizării aţei dentare.

Avantajele purtării aparatului ortodontic sunt cavitatea orală sănătoasă, cu estetică şi încredere de sine crescută.

Write a Comment