Ce stii despre acidul hialuronic?

Ce stii despre acidul hialuronic?

Ce stii despre acidul hialuronic?

Ce stii despre acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o mucopolizaharidă, prezentă și identică în toate organismele vii, esențială pentru menținerea apei în țesuturi, prin hidratarea fibrelor de colagen și elastină. Cantitatea de acid hialuronic din epiderm scade odată cu vârsta, astfel apărând ridurile.

Ce este acidul hialuronic?

În medicina estetică, acidul hialuronic farmaceutic poate fi utilizat pentru obținerea volumului și hidratării. Cu ajutorul lui sunt diminuate șanțurile nazo-geniene, ridurile periorale, sunt augmentate buzele, sunt șterse cearcănele, sunt accentuați pomeții, este crescut gradul de hidratare la față, buze, gât, decolteu, mâini.

Cantitatea de acid hialuronic utilizată pentru mărirea buzelor depinde de volumul dorit. Efectele injecțiilor cu acid hialuronic în buze sunt: definirea conturului buzelor, creșterea volumului acestora, hidratarea profundă a pielii, atenuarea ridurilor din jurul gurii, ridicarea comisurii bucale.

Durata de viață medie a acidului hialuronic este  6-9 luni, în funcție de metabolismul și gradul de hidratare ale fiecărei persoane şi de tipul de acid hialuronic utilizat. Dacă se dorește o nouă injectare după această perioadă, va fi necesară o cantitate mai mică decât prima oară, deoarece aproximativ 15% din produs rămâne în țesuturi.

După injecția cu acid hialuronic, persoana trebuie să evite machiajul zonei injectate timp de 24 de ore, să nu se expună la căldură intensă (saună, plajă) sau la frig timp de o săptămână, să nu consume alcool 24 de ore post-tratament, să doarmă cu faţa în sus cel puțin o seară după injectare, să  evite masajului zonei timp de 48 de ore, să nu ia antiinflamatoare (accelerează absorbția acidului). Consumul de apă este foarte important, deoarece buna hidratare va mări perioada de menținere a acidului hialuronic în țesuturi.

Pentru mărirea buzelor nu se folosește botox (denumirea comercială a toxinei botulinice). Toxina botulinică este produsă de bacteria Clostridium botulinum și inhibă transmiterea impusului nervos la la nervi la mușchi, producând paralizia acestora. Botox este un produs farmaceutic cu efecte cosmetice, care, injectat in doze mici, inhibă contracția mușchilor faciali, impiedicând formarea și definirea ridurilor de expresie, determinate de mișcările repetitive ale feței (din regiunile glabelară, frontală, periorbitale, periorală). Prin relaxarea mușchilor mimicii, fizionomia capătă un aspect relaxat și mai tânăr.

Așadar, diferența dintre toxina botulinică și acidul hialuronic este principiul de acțiune: botox blochează transmiterea impusului nervos de la nerv la mușchi, astfel că nu mai apar ridurile de expresie, iar acidul hialuronic reține umiditatea la nivelul pielii, menținând-o fermă și hidratată, cu aspect tânăr.

Write a Comment

Locul în care te simți nu doar pacient răsfățat ci o persoana respectata tratata cu mult profesionism , promptitudine și multa empatie.

Violeta Costea
Violeta Costea

O echipă de profesionisti!

Madalina Vaduva
Madalina Vaduva

They really give your smile back 🙂

Dan Carbunaru
Dan Carbunaru
Descopera Cardurile Thankyou - Smilemed
Descopera Cardurile Thankyou - Smilemed