#Interviu: Dr. Ionut Florea

Dr. Ionut Florea, genul de om tot timpul pus pe glume, cu vorbele la el, face parte din echipa Smilemed de 3 ani. Paradoxul este dat de seriozitatea de care da dovada atunci cand isi imbratiseaza fetita sau cand lucreaza. Tata  atent si implicat, stomatolog atent la detalii- Dr. Florea nu este doar un medic, ci un OM in adevaratul sens al cuvantului. Te invitam sa il descoperi alaturi de noi:

 Cine a fost primul tau pacient?

Desi a trecut ceve vreme de atunci, imi amintesc foarte bine- ca de orice lucru pe care il faci pentru prima oara. Primul meu pacient a fost tatal meu. Desi aveam emotii, l-am tratat ca pe orice alt pacient; Sigur, la momentul respectiv un detartraj, care acum dureaza 30 de minute, atunci a durat doua ore. DAR acesta este o intamplare din anul 3 sau 4 de facultate la care revin cu drag si o povestesc de fiecare data cand intalnesc un viitor medic stomatolog aflat la inceput de drum.

Cum ai ajuns in echipa Smilemed?

Cand un lucru trebuie sa se intample, sa intampla: iar faptul ca eu si Dr. Lazarescu ne-am intersectat la un moment dat a fost o intamplare fericita! Unele lucruri le cauti, altele sunt „accidente fericite”. Uneori alergam dupa diverse lucruri pe care ni le dorim si suntem atat de incatanti cand se concertizeaza….iar alteori ni se intampla ceva atat de grozav ca nu ne vine a crede! Presonal si unele si celelate imi dau o stare de bine, stii ce spun?

Ce poti sa imi spui despre colegii tai?

Cred ca este un colectiv inchegat, cu multe specializari, cu oameni pe care te poti baza la nevoie .Colegi si prieteni deopotriva,  laolalta.  Si cred ca asta se si intampla de fapt doar intr-un loc in care te simti cu adevarat, acasa!

 Caracterizeaza-te in 3-4 vorbe.

Muncitor, serios, migalos.

De ce ti-e teama?

Fricile sunt parte din fiecare dintre noi; cu totii avem frici diverse in functie de bagajul emotional pe care il ducem in spate… O frica mare si grea nu am. Dar, desi sunt stomatolog si mie imi este frica de ace; usor nejustificata dar demna de amintit mai este si fica de inaltime.

Cum esti ca pacient, iti e frica de stomatolog?

Consider ca sunt un pacient linistit „cuminte” si calm pentru ca am incredere deplina in colegii mei. In plus,  desi suntem specializati, imi este foarte clar de fiecare data ce anume face si care este motivul pentru care actioneaza intr-un anumit mod colegul care ma trateaza. Daca inchid ochii, parca vad procedura, prin ochii lui.

Cum a fost prima ta experienta cu stomatologul?

Prima vizita la dentist pe care mi-o amintesc a avut drept scop sigilarea dintilor.Din pacate, dupa ce d-na Dr.  mi s-a aplicat compozitul, chiar  inainte de echilibrarea ocluzala mi-a zis nu strange tare; desigur… am strans tare.

Am auzit un trosc. Iar „lucrarea”  s-a crapat, si a trebuit sa o luam de la inceput.

 Care a fost cea mai spectaculoasa intamplare cand te gandesti la experienta ta profesionala?

Nu stiu daca este neaparat spectaculoasa ci … o experienta care m-a bucurat; care m-a validat, oarecum: in urma cu aproximativ un an a avut pe scaun o pacienta care dupa ce i s-a explicat planul de tratament a solicitat doar o plomba; Mentionez ca pomba era pozitionata fronal, iar in urmatoarea zi, doamna s-a intors in cabinet , fara programare;

Adica dupa ce a vazut in oglinda ceea ce lucrasem a solicitat continuarea lucrarii.

Povesteste-mi despre job-ul tau. Iti place ce faci?

Da, imi place ce fac. Inainte sa fiu medic stomatolog am lucrat niste ani buni, vreo 7-9, ca tehnicial dentar. In tehnica dentara satisfactia, pentru mine cel putin, era mai mare, pentru ca iesea ceva din mana mea facut de la cap la coada. Dar, si aici este, doar ca aici este un pic mai complicat pentru ca se lucreaza cu oameni.

Dr. Ionut Florea
Medic Stomatolog, Clinica Smilemed

Vrei o programare?
Suna acum la 021 4119054
Sau click aici pentru o programare online.