Anestezie la stomatolog

Anestezie la stomatolog

Anestezie la stomatolog

Anestezie la stomatolog

De ce are anestezicul adrenalina? Explicatii pretioase pentru cei care se tem de anestezie!

Anestezia la clinica stomatologica Smilemed – o procedura simpla, rapida, nedureroasa, complet sigura!

Cele mai multe proceduri stomatologice sunt facute sub efectul anesteziei. Insa multe persoane se tem de anestezie, unul dintre miturile legate de acestea fiind faptul ca adrenalina le face rau. Iata cateva precizari legate de folosirea combinatiei anestezic-adrenalina care va vor face sa intelegeti felul in care aceasta actioneaza asupra organismului.

Anestezicul actioneaza local prin blocarea conductibilitatii nervoase, prin reducerea influxului ionilor de sodiu in citoplasma neuronala. Daca sodiul nu intra in neuron, ionul de potasiu nu poate iesi, inhibandu-se astfel depolarizarea nervului si astfel apare anestezia. Cel mai folosit anestezic in stomatologie este xilina. Aceasta produce vasodilatatie, adica are rolul de a creste volumul sangvin in zona in care este administrata. Din acest motiv, este administrata impreuna cu un vasoconstrictor, cum este adrenalina. Practc, adrenalina face ca vasele de sange locale sa isi micsoreze diametrul, iar durata de metabolizare a anestezicului sa creasca. Cu alte cuvinte, anestezia tine mai mult.

Adrenalina este un hormon secretat in organism si este cunoscut ca „hormonul lupta sau fugi”. Daca intra in circulatia generala, poate creste ritmul cardiac, pacientul devenind usor agitat. Anxietatea poate speria anumite persoane, insa efectul este de scurta durata si nu este periculos.

Totusi, exista si contraindicatii. La pacientii cu probleme cardiace sau care iau antidepresive sau hormoni tiroidieni sintetici, se va administra o alta substanta pentru anestezie si anume mepivacaina. De aceea, medicul stomatolog va va intreba de fiecare data daca suferiti de astfel de probleme si este necesar sa fiti sinceri in relatia cu acesta.

Write a Comment