Adevarul despre alaptare si anestezia dentara

Adevarul despre alaptare si anestezia dentara

Adevarul despre alaptare si anestezia dentara

Adevarul despre alaptare si anestezia dentara

Adevarul despre alaptare si anestezia dentara – afla toate informatiile de care ai nevoie de la medicii specialisti Smilemed – clinica dentara. Una dintre cele mai mari probleme in timpul sarcinii si a alaptarii este faptul ca mamele se feresc sa mearga la dentist, pe motiv ca anestezia este contraindicata in aceste cazuri. Adevarul este insa cu totul altul.

Medicul stomatolog explica implicatiile alaptarii asupra sanatatii dintilor!

Alaptarea si sanatatea dentara

Studiile de specialitate au aratat ca, pe perioada alaptarii, nu este nicio problema sa mergeti la dentist. Chiar este indicat, avand in vedere ca, atat sarcina, cat si alaptarea, consuma resurse importante din organism. Si, in plus, daca iti vei alapta copilul 2-3 ani, acest lucru inseamna o pauza nepermisa pentru tratamentele dentare. Fie ca este vorba de plombe, extractii sau albirea dintilor, substantele folosite de medicii stomatologi ajung intr-o mica masura in laptele matern si, in plus, se elimina in cateva ore.

De altfel, medicamentele contra durerii pe care le-ai putea lua pentru a scapa de durere ar putea fi chiar mai periculoase pentru bebelus. Interventiile mai simple, de rutina, cum ar fi plombarea dintilor, detartrajul sau albirea dintilor nu necesita anestezie injectabila, ci doar locala. Lidocaina sau novocaina, cel mai des folosite in aceste cazuri, sunt permise in alaptare.

In cazul anesteziilor pentru proceduri stomatologice mai complicate, extractii, rezectii etc, medicul poate recomanda, in functie de varsta copilului alaptat, ca acesta sa fie alaptat chiar inainte de efectuarea procedurii medicale, si apoi, urmatoarea alaptare sa fie la aproximativ 4-6 ore dupa anestezie. In acest timp, copilului I se poate oferi lapte exprimat, insa daca acesta este deja diversificat nu este nicio problema sa amanati alaptarea.

Ce analgezice pot folosi pe timpul alaptarii?

Analgezicele considerate sigure pe perioada alaptarii sunt: acetaminophen si ibuprofen. Codeina, metadona, morfina sunt incadrate drept moderat sigure si este mai bine sa le eviti. Antibiotice premise in alaptare sunt: amoxicilina, ciprofloxacin, gentamicina, kanamicina, penicilina, steptomicina, tetraciclina. Chiar daca medicamentele pot fi administrate, nu le lua fara a consulta medicul. Acesta iti poate da indicatii pretioase vizavi de doza necesara si de frecventa acesteia, astfel incat sa nu ai niciun fel de problema si nici copilul tau sa nu fie afectat.

Vrei sa ai grija de dintii tai pe timpul sarcinii si in perioada alaptarii? Nu uita de vizita la cabinetul stomatologic Smilemed, unde dentistii nostri te pot consulta si ajuta sa ai cei mai frumosi dinti! Programeaza-te astazi la un consult!

Write a Comment

Locul în care te simți nu doar pacient răsfățat ci o persoana respectata tratata cu mult profesionism , promptitudine și multa empatie.

Violeta Costea
Violeta Costea

O echipă de profesionisti!

Madalina Vaduva
Madalina Vaduva

They really give your smile back 🙂

Dan Carbunaru
Dan Carbunaru
Descopera Cardurile Thankyou - Smilemed
Descopera Cardurile Thankyou - Smilemed