7 trucuri simple pentru a trece peste frica de dentist a copilului tau

7 trucuri simple pentru a trece peste frica de dentist a copilului tau

7 trucuri simple pentru a trece peste frica de dentist a copilului tau

7 trucuri simple pentru a trece peste frica de dentist a copilului tau

Copilului tau ii este frica de dentist? Atunci cand vine vorba de vizita la stomatolog devine irascibil, anxios si refuza aceasta activitate? Stim ca este dificil sa iti convingi copilul sa mearga la medicul stomatolog, poate chiar si tu ai aceasta frica, insa stii cat de importanta este sanatatea dentara.

Ca si specialisti in relaxarea concentrativa sau tratamentul fricii de dentist, medicii Smilemed iti recomanda 7 trucuri simple prin care atat tu, cat si copilul tau puteti trece peste frica de stomatolog:

  • Construieste obiceiuri sanatoase din timp, cum ar fi o rutina de dimineata si seara pentru curatarea dintilor. Aceasta rutina le arata copiilor ca sanatatea dentara este importanta si nu este deloc inspaimantatoare.
  • Evita sa povestesti copilului propriile tale frici sau experiente neplacute din trecut, legate de stomatologie. Fa un efort real sa expui intreaga vizita la cabinetul stomatologic printr-o lumina pozitiva si cu informatii utile, pe intelesul copilului.
  • Subliniaza de fiecare data si scoate in evidenta aspectele pozitive ale vizitei la medicul dentist si beneficiile pe termen lung.
  • Lauda si sustine pozitiv orice efort pe care copilul il face pentru a trece peste aceasta teama.
  • Incepe vizitele la medicul stomatolog de la o varsta cat mai mica. Copiii pot merge la pedodont inca ce la varsta de 1 anisor sau de la aparitia primului dintisor. Verificarile periodice si primele vizite sunt in proportie de 90% fara nici un pic de durere.
  • Ia in considerare sa vii la noi la cabinet pur si simplu sa vizitezi locatia si sa faci cunostinta cu medicii. Asa poti vedea la prima mana atmosfera din cabinetul Smilemed si poti intelege filosofia noastra legata de pedodontie sau sanatatea dentara la copii. Poti veni si cu piticul, desigur, copiii sunt bineveniti oricand la Smilemed!
  • Iti recomandam chiar sa faci ceva distractiv alaturi de cel mic dupa vizita la medicul dentist. Orice amintire placuta asociata cu dentistul poate ajuta enorm la depasirea fricii initiale.

“ Medicii dentisti de la Smilemed asculta, sunt empatici si inteleg prin ce treci atunci cand vine vorba de frica de stomatolog. Facem eforturi constante sa ajutam pacientii sa treaca peste aceste momente si oferim o atmosfera placuta, primitoare, prietenoasa.”

Write a Comment