Expertii internationali in domeniu au ajuns la o concluzie comuna

Medicina Stomatologica - revista Uniunii Nationale a Asociatiilor Stomatologice din Romania, nr 1/2002

Articolul de fata prezinta cateva din opiniile prezentate in cadrul Simpozionului Stiintific Satelit "Progrese recente in protezarea dentara", care a avut loc la Berlin, in Sept. 1996, cu ocazia intalnirii comune a Diviziei Europene Continentale a IADR (International Association for Dental Research) si a Asociatiei Scandinave de Cercetare Stomatologica.

Acest simpozion, prezidat de Profesor Dr. P. Holm-Pedersen, presedintele Colegiului European de Gerontologie, a reafirmat nevoia unor produse de calitate superioara pentru ingrijirea protezelor dentare, cu scopul de a imbunatati gradul de performanta al protezelor si, implicit, dimensiunea sociala ascoiata cu purtarea protezelor. Cu toate ca marea majoritate a medicilor stomatologi nu recomanda nici un fel de adeziv sau tableta de curatare, multi dintre pacientii purtatori de proteza folosesc aceste produse in mod regulat.

Obiectivul acestui simpozion a fost acela de a furniza profesionistilor in domeniu cele mai noi informatii legate de cercetarea asociata ingrijirii protezelor dentare. Patru specialisti de marca in domeniu au acoperit diverse aspecte pe aceasta tema.

Autori:

  • Prof. Emilian Hutu - Clinica Protetica Dentara Mobila
  • Dr. Ramona Brad- manager relatii externe P&G
  • Dr. Florin Lazarescu - Clinica Smilemed Bucuresti