Notice: Use of undefined constant con - assumed 'con' in /home/smilemed/public_html/en/stirea2.php on line 8
SmileMed

Albirea dintilor - tratament modern

Medicina Stomatologica - revista Uniunii Nationale a Asociatiilor Stomatologice din Romania, nr. 2/2001 Stomatologia - revista Societatii Romane de Stomatologie nr. 4/2000

Este in general neobisnuit ca o noua tehnica dentara sa captiveze in aceesi masura atat imaginatia medicilor stomatologi, cat si a pacientilor. De asemenea, este destul de rara situatia in care un nou procedeu intra in "topul" stomatologiei in mai putin de un deceniu. Ambele prejudecati au fost zdruncinate de aparitia albirii dintilor.

Au trecut mai putin de 6 ani de cand Dr. John Munro a descris pentru prima oara procedeul de albire pe baza de peroxid de carbamida si numai 5 ani de cand Dr. David Yarborough a introdus peroxidul de hidrogen/sistemul mucoprotector.

Abia in urma cu 3 ani a devenit disponibil tratamentul de albire bazat pe fotoinitiere. In acest scurt timp, mai mult de 80% din stomatologii nord-americani au utilizat una din tehnicile mentionate pentru a rezolva peste 7 milioane de cazuri de albire a dintilor.

Preocuparea publicului de a avea o imagine "hollywoodiana" si abundenta reclamelor la pastele de dinti, au creat cerinta unor dinti mai albi, aceasta imagine fiind asociata cu sanatatea si starea de confort general. Dupa multi ani, aceasta cerinta a ridicat coeficientul de "inteligenta dentara" al pacientului si a imbunatatit semnificativ sanatatea orala.Totusi, studiile au indicat ca mai mult de 50% din populatie ar prefera sa aiba dinti mai albi. Mai mult, cei mai multi dintre pacienti nu sunt constienti ca acest tip de procedeu este la indemana oricarui stomatolog.

Alte studii au aratat ca nu toti stomatologii au un grad de solicitare ridicat, atat cat si-ar dori. Este o intrebare fundamentala de marketing de ce acesti stomatologi care isi doresc sa fie mai solicitati nu ofera acest serviciu pacientilor care isi doresc dinti mai albi.

Autori:

  • Dr. George Freedman - presedinte al Academiei Americane de Stomatologie Estetica 1990-1991, director al programelor postuniversitare de estetica dentara la SUNY Buffalo;
  • Dr. Ramona Brad - medic stomatolog stagiar, manager relatii tehnice externe Procter&Gamble Romania;
  • Dr. Daniela Albu - medic stomatolog stagiar, Spitalul Universitar Dan T. Theodorescu Bucuresti;
  • Dr. Florin Lazarescu - medic stomatolog stagiar, , Spitalul Universitar Dan T. Theodorescu Bucuresti;
  • Dr. Raluca Bancila - medic stomatolog stagiar, Spitalul Universitar Dan T. Theodorescu Bucuresti